Ibuprofen

Nurofen - wie zijn wij?

Nurofen productenNet als veel andere mensen herkent u waarschijnlijk het logo van Nurofen. U weet misschien ook dat veel mensen onze pijnstillers voor volwassenen gebruiken. Maar wie zijn wij precies?

De uitvinders van ibuprofen

In de jaren '60 van de vorige eeuw hebben drie collega's van Boots Pharmaceuticals ibuprofen ontwikkeld - het werkzame bestanddeel van Nurofen. In 1969 werd ibuprofen op de markt gebracht als een medicijn dat uitsluitend op recept verkrijgbaar was voor spierpijn en andere klachten. Het kreeg echter de reputatie van een effectieve pijnstiller en in augustus 1983 werd het geïntroduceerd als vrij verkrijgbaar geneesmiddel onder de naam Nurofen. Het merk is tegenwoordig eigendom van Reckitt Benckiser.

Als eerste voor kinderen

Nurofen voor kinderenNaast de ontdekking van ibuprofen heeft het bedrijf Boots ook als eerste de op ibuprofen gebaseerde, vrij verkrijgbare pijnstiller voor baby's en kinderen ontwikkeld. Dit middel is in 1998 op de markt gebracht als Nurofen voor kinderen. Deze ibuprofen-oplossing zorgt voor snelle, effectieve verlichting van pijn, koorts en verhoging bij baby's en kinderen vanaf zes maanden.

Niet iedereen heeft baat bij hetzelfde. Daarom hebben we een aantal verschillende geneesmiddelen in ons assortiment, die zich richten op specifieke pijnklachten.