Medicijn gebruik

F.A.Q.'s over het gebruik van Nurofen

Om u gerust te stellen, volgt hier een aantal veel gestelde vragen over het gebruik van Nurofen. Als u het antwoord op uw vraag hier niet vindt, neem dan contact op met uw apotheker of arts.

Kan ik Nurofen gebruiken als ik astma heb?

Als u in het verleden een allergische reactie hebt gehad, zoals huiduitslag, een loopneus of een verstopte neus, nadat u NSAIDs (niet-steroïdale, anti-inflammatoire middelen), zoals ibuprofen of aspirine, hebt gebruikt, neem dan geen Nurofen. Als u nooit eerder NSAIDs hebt gebruikt, raadpleeg dan eerst uw arts voordat u Nurofen gaat gebruiken. De meeste mensen, waaronder mensen met astma, kunnen Nurofen met een gerust gevoel gebruiken. Een klein aantal mensen met astma kan echter een astmatische aanval krijgen na gebruik.

Kan ik Nurofen gebruiken als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Tijdens uw zwangerschap bent u over het algemeen een stuk voorzichtiger (voeding, roken, alcohol e.d.) en vanzelfsprekend ook met medicijnen. Natuurlijk geldt dit ook voor pijnstillers. Als u een pijnstiller wilt innemen, raadpleeg dan eerst uw arts of verloskundige. Gebruik Nurofen in ieder geval niet in de laatste 3 maanden van uw zwangerschap.

Ik ben allergisch voor aspirine. Kan ik Nurofen gebruiken?

Aspirine behoort tot een zeer grote groep pijnstillers waartoe onder andere Nurofen ook behoort. Dit wil niet zeggen dat de beide stoffen aan elkaar gelijk zijn, maar wel dat ze aan elkaar verwant zijn ('broertjes'). Daarom mag u Nurofen niet gebruiken als u allergisch bent voor aspirine: de kans is groot dat u ook op Nurofen allergisch zult reageren. Vraag bij twijfel advies aan uw arts.

Kan ik Nurofen gebruiken als ik een maagzweer heb?

Raadpleeg eerst uw arts voordat u Nurofen gaat gebruiken als u in het verleden een maagzweer of een andere maagaandoening hebt gehad. U mag geen Nurofen gebruiken als u ooit een maagbloeding (of maag- of darmperforatie) hebt gehad.

Voor wat voor soorten pijn kan ik Nurofen gebruiken zonder mijn arts te raadplegen?

Nurofen is geïndiceerd voor: hoofdpijn, pijnen die verband houden met verkoudheid en griep, tandpijn, menstruatiepijn, rugpijn, spierpijn en reumatische pijn.

Lees voor het kopen de aanwijzingen op de verpakking.

Kan ik Nurofen gebruiken als ik door een arts voorgeschreven geneesmiddelen gebruik?

Raadpleeg altijd eerst uw apotheker of arts voordat u Nurofen gebruikt in combinatie met andere geneesmiddelen.

Wanneer moet ik een pijnstiller innemen?

Zodra de pijn begint.

Moet ik iets eten voor/bij inname van Nurofen?

Nee. U hoeft Nurofen niet met voedsel in te nemen.

Wie kan me vertellen wat voor soort pijnstiller ik het beste kan gebruiken voor mijn pijn?


Uw plaatselijke apotheker kan u advies geven. Als u ernstige pijn hebt of als uw pijn langer aanhoudt dan u denkt dat normaal is, dient u echter uw arts te raadplegen.

Veilig gebruik van Nurofen - in het kort

  • Lees altijd de aanwijzingen op de verpakking/bijsluiter.
  • Neem nooit meer dan de aanbevolen dosis.
  • Gebruik nooit meer dan één product dat NSAIDs (niet-steroïdale, anti-inflammatoire middelen) bevat.
  • Neem altijd contact op met uw arts of apotheker als u niet zeker weet of u Nurofen kunt gebruiken.


De informatie op deze webpagina's is in geen geval bedoeld als diagnose of recept. Voor alle medische zaken dient u uw arts te raadplegen.