Waarom is Nurofen verboden tijdens de zwangerschap?

Voor het begin van de 6e maand van de zwangerschap (tot de 24e week van de amenorroe) moet u dit geneesmiddel niet innemen, tenzij het absoluut noodzakelijk is zoals bepaald door uw arts, vanwege het potentiële risico op een miskraam of misvormingen. In dit geval moet de dosis zo laag mogelijk zijn en de duur van de behandeling zo kort mogelijk.

Vanaf het begin van de 6e maand tot het einde van de zwangerschap (na de 24e week van amenorroe) is dit geneesmiddel gecontra-indiceerd. U mag dit geneesmiddel IN GEEN ENKEL GEVAL innemen, omdat de effecten ervan op uw kind ernstige of zelfs fatale gevolgen kunnen hebben, vooral op het hart, de longen en/of de nieren, zelfs met een enkele dosis.

Als u dit geneesmiddel tijdens de zwangerschap heeft ingenomen, praat dan onmiddellijk met uw gynaecoloog of verloskundige, zodat er indien nodig een passende controle kan worden aangeboden.

Wanneer kan ik ibuprofen weer gaan gebruiken?

Op advies van uw arts kunt u na de geboorte van uw kind ibuprofen nemen, maar neem uit voorzorg geen Nurofen als u borstvoeding geeft.