Nurofen: voor effectieve pijnverlichting

Wat is Nurofen?

Voor lichte tot matige pijn kunt u rekenen op Nurofen-geneesmiddelen. Ze bevatten Ibuprofen, een niet-steroïde ontstekingsremmend middel dat effectieve pijnverlichting biedt.

Van hoofdpijn tot tandpijn tot pijnlijke menstruatie, hier vindt u de informatie die u nodig heeft om de juiste Nurofen-geneesmiddelen te vinden die geschikt voor u zijn.

Naast vele nuttige artikelen biedt Nurofen.nl u een beter begrip van pijn, hoe Nurofen-geneesmiddelen werken en hoe u ze moet gebruiken. We willen zo goed mogelijk uw vragen proberen te beantwoorden.

Het succes van Nurofen is het resultaat van meer dan 30 jaar onderzoek en ontwikkeling. We zijn gespecialiseerd in pijnverlichting en zijn er om u te helpen.

De geschiedenis van Nurofen

Een revolutionaire geschiedenis

Onze geschiedenis begint met de ontdekking van het actieve ingrediënt van Nurofen, ibuprofen.

Het begon allemaal in de jaren 60, toen drie wetenschappers, onder leiding van de Londense apotheker Adams de Boots, besloten om een pijnstiller te ontwikkelen.

Ibuprofen was in staat om pijn en ontsteking te verminderen.

Ibuprofen: actief bestanddeel van Nurofen

Het merk Nurofen is de afgelopen vijftig jaar over de hele wereld gegroeid.

De ontwikkeling van Nurofen werd uitgevoerd in het laboratorium van Boots Healthcare, waar de nadruk lag op de ontwikkeling van nieuwe middelen voor pijnverlichting. Daarom zijn de medewerkers van het bedrijf in de naoorlogse periode, onder leiding van Dr. Stuart Adams, begonnen met intensief onderzoek en synthese van stoffen op dit specifieke gebied. In de jaren zestig ontdekten ze een stof met zeer interessante ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen. Deze stof is nu beter bekend als ibuprofen.

Kort daarna, in 1969, werd ibuprofen voor het eerst op voorschrift te koop aangeboden als pijn- en ontstekingsremmend middel. Ibuprofen is een effectieve pijnstiller. Het is zonder voorschrift verkrijgbaar onder de naam Nurofen. Dit handelsmerk is momenteel eigendom van Reckitt Benckiser Healthcare (UK) Ltd.

De geschiedenis gaat verder

Het Nurofen-assortiment wordt uitgebreid om nieuwe manieren te vinden om de pijn van de Nederlanders effectief te verlichten. Dit wordt weerspiegeld in het groeiende aantal geneesmiddelen in het Nurofen-assortiment en de ontwikkeling van geneesmiddelen op basis van ibuprofen, zoals de Nurofen Pleister 200mg, het nieuwste geneesmiddel dat door Nurofen is ontwikkeld.

Onze missie is om het Nederlandse volk te blijven helpen bij de bestrijding van hun pijn, zodat ze hun leven zonder grenzen kunnen leiden.